петък, 13 юли 2018 г.

Какво е ПОтв?



ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ "ТРАКИЯ" (по-известна като ПОТВ - ПЛОВДИВСКА ОБЩЕСТВЕНА ТЕЛЕВИЗИЯ) има вече над 12 годишна история. Тя е една от малкото български телевизии, които толкова дълъг период работят в един и същ формат и с приблизително един и същ творчески състав и управление. Според социологически изследвания тя влиза в ТОП 40 на най-гледаните български телевизии и изпреварва по рейтинг не само почти всички регионални телевизии, но и над 10 канала, които имат национално излъчване. Телевизията е политематична с подчертан регионален облик. 

Център на програмата са регионалните новини, които безспорно са сред най-гледаните от пловдивчани тв програми. Програмата се излъчва в пловдивските кабелни мрежи, в Асеновград, Пазарджик и още над 30 селища извън Пловдив. Регионалните новини имат 4 емисии вечерта и още толкова повторения в нощната програма. По-голяма част от останалата програма са предавания, свързани с историята на града и съвременното му управление.

Политиката на телевизията може да се определи като либерална, защитават се гражданските права, етническата толерантност, зрителите се въвличат ежедневно в дебати, но не се спекулира с популизъм и национализъм. Структурата на аудиторията показва превес на обществено активните граждани, която прави телевизията особено търсена в предизборни периоди. От години телевизията работи по международни проекти, някои от които са отличавани с награди. Сред тях са поредица излъчвания на съдебни процеси на живо - нещо без прецедент в съдебната и телевизионна практика. На живо се излъчват и заседанията на Общинския съвет в града ПОТВ е единствената регионална телевизия, която продуцира и игрални телевизионни филми.

 Собственици на дружеството "САТ ТВ" ООД са Атанас Георгиев, Петър Алексиев и Евгений Тодоров. Главен мениджър е Евгений Тодоров. За контакти 032 640 419 e-mail: potv@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар